Terima Kasih

Selamat datang ke laman 1etiqa2u. Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi saya atau SMS/WhatsApp
Syarifah: 019-3218372 atau melalui email: isya8327@gmail.com

Galaxy Tab

Galaxy Tab

PROMOS TAKAFUL BERBALOI-BALOI

PROMOSI BERBALOI-BALOI 2014

Setiap peserta yang memohon mana-mana pelan Etiqa Takaful melalui kami di www.1etiqa2u.com akan mendapat Samsung Galaxy Tab 3 (bernilai RM1,000) secara PERCUMA.

Syarat-syarat:
1. Khas untuk permohonan baru sahaja
2. Memilih bayaran caruman secara TAHUNAN
3. Minimum sumbangan tahunan RM3,000 (RM250 sebulan)
4. Hadiah akan diberikan setelah sijil takaful(policy) dikeluarkan.
5. Peserta yang memohon lebih daripada 1 pelan, sekiranya jumlah sumbangan bersamaan RM3,000 atau lebih juga layak.
Cth: Pelan Pendidikan RM1,200+Pelan Harmoni RM1,800=RM3,000.Tambahan Promosi Gila2 Kami (Bermula 10 April sehingga 10 July)
Khas untuk pelanggan baru 1etiqa2u.com

Sekiranya anda memilih caruman secara bulanan anda masih boleh memiliki hadiah Galaxy Tab 3 secara PERCUMA

Syarat-syarat kelayakan:
1. Caruman bulanan minimum RM300.
2. Pastikan caruman dibayar berturut-turut(tanpa lapse) untuk tempoh 12 bulan.
3. Hadiah akan diberikan pada bulan ke 13.
4. Polisi boleh digabungkan. Cth: Pelan Simpanan Pendidikan 3 orang anak RM100=RM300 layak mendapat hadiah

Kami memberikan penghargaan kepada setiap pelanggan kami. Peluang ini amat jarang anda temui. Apa tunggu lagi? Rebutlah peluang ini sementara stok masih ada

Monday, July 8, 2013

Pelan Mabrur (Takaful Haji dan Umrah) -Terbaru

Pelan Mabrur(Takaful Haji&Umrah)          Mabrur ialah pelan Takaful simpanan dan perlindungan komprehensif yang melengkapkan persediaan anda untuk menunaikan ibadah Haji dan Umrah. Etiqa menyediakan One Stop Center untuk anda merancang perjalanan Haji dan Umrah yang lebih baik. Kami akan membantu proses pembukaan akaun Tabung Haji tanpa bayaran dan pendaftaran Haji anda setelah Bayaran Tunai tetap pertama dibayar.
         Pelan ini disertakan Bayaran Tunai tetap yang dibayar pada akhir tahun ke-3 sijil dan setiap tahun yang berikutnya dengan Bayaran Tunai tetap sebanyak 10% akan dibayar pada akhir tahun ke-3 sijil. Bayaran Tunai tetap ini akan dikumpulkan di dalam akaun Tabung Haji sebagai simpanan untuk memenuhi keperluan spiritual dan pelan-pelan lain anda dan yang tersayang. Pelan ini menyediakan perlindungan komprehensif untuk kedua-duanya, Peserta dan Orang Dilindungi, malah anda mempunyai fleksibiliti untuk memilih tempoh perlindungan dari 20 sehingga 30 tahun.
Nikmati Bayaran Tunai (Bonus Tetap) sehingga 10% daripada Jumlah Asas Dilindungi. Bayaran Tunai pertama akan dibayar pada akhir tahun ke-3 sijil dan setiap tahun berikutnya:

Tahun 3 = 10%.
Tahun 4 – 14 = 3%
Tahun 15 – 24 = 4%
Tahun 25 – 30 = 5%
Tambahan menjelang tempoh matang  = 10%
Jumlah Keseluruhan Bayaran Tunai =123%
          Semua Bayaran Tunai tetap akan secara automatik dikreditkan ke dalam akaun Tabung Haji Orang Dilindungi untuk menabung bagi tujuan menunaikan Haji atau Umrah dan pelan masa depan yang lain. Apabila mencapai tempoh matang, Bayaran Tunai tetap tambahan sebanyak 10% daripada Jumlah Asas Dilindungi akan dibayar kepada Orang Dilindungi.
Manfaat Matang
Pada akhir tempoh Takaful, nilai terkumpul dalam Dana Pelaburan Peserta (DPP), jika ada, termasuk keuntungan daripada pelaburan dana tersebut , dan lebihan Dana Risiko Peserta (DRP), jika ada, yang telah diperuntukkan akan dibayar kepada Peserta
Manfaat Kematian
Jika Orang Dilindungi meninggal dunia akibat kemalangan atau sebab semula jadi, amaun Jumlah Dilindungi, Perbelanjaan Pengebumian sebanyak RM1,000 berserta nilai terkumpul dalam DPP, termasuk sebarang keuntungan DPP dari pelaburannya dan DRP, jika ada, akan dibayar.
Indemniti Berganda ke atas Kematian akibat Kemalangan
Kami menyediakan tambahan 100% daripada Jumlah Dilindungi yang dibayar jika Orang Dilindungi meninggal dunia sebelum umur 70, disebabkan kemalangan yang berlaku semasa mengerjakan Haji atau Umrah di Makkah atau Madinah.
Manfaat Hilang Upaya Menyeluruh dan Kekal (HUMK)
Jika Orang Dilindungi mengalami HUMK sebelum umur 65 pada hari lahir berikutnya, amaun Jumlah Dilindungi ditambah semua nilai terkumpul di dalam DPP, termasuk sebarang keuntungannya (jika ada) akan dibayar. Jika agregat Jumlah Dilindungi (bagi setiap Orang Dilindungi) ialah sehingga RM1 juta, ia akan dibayar secara sekaligus. Jika Jumlah DIlindungi melebihi RM1 juta, baki Jumlah Dilindungi akan dibayar satu (1) tahun selepas bayaran pertama dibuat, tertakluk kepada terma dan syarat-syarat yang dinyatakan di dalam Sijil Takaful.
Manfaat Badal Haji
Jika berlaku perkara yang tidak diingini iaitu kematian atau HUMK sebelum sempat menunaikan Haji, kami akan memastikan kewajipan Haji Orang Dilindungi disempurnakan dengan membayar RM3,000 kepada Peserta atau Penama untuk menunaikan Badal Haji bagi pihak anda. Manfaat ini akan ditunaikan jika Elaun Haji tidak dituntut dan Orang Dilindungi mesti berumur 16 tahun ke atas. Untuk HUMK, Orang Dilindungi tidak melebihi umur 65 tahun.
Elaun Haji dan Umrah*
Elaun sebanyak RM1,000 akan dibayar bagi mengerjakan Haji dan Umrah. Jika Orang Dilindungi mengerjakan Haji dan Umrah pada masa yang sama, hanya elaun Haji akan dibayar. Manfaat Haji dan Umrah tidak boleh dituntut dalam tahun sijil yang sama dan dengan syarat jarak 12 bulan dan tarikh tuntutan terakhir dibuat.
Manfaat Ihsar (dam haji)*
Apabila Orang Dilindungi dalam keadaan berihram dan terhalang dari menunaikan Haji atau Umrah akibat keadaan kesihatan, Manfaat Ihsar sehingga RM1,000 sepanjang tempoh perlindungan akan dibayar untuk pembayaran balik kos penyembelihan haiwan.
Elaun Penjagaan Anak*
Apabila menunaikan Haji, Orang Dilindungi akan menikmati ketenangan minda apabila anak-anaknya terjaga. Elaun Penjagaan Anak sebanyak RM1,000 akan dibayar. Umur anak mestilah tidak melebihi 18 tahun.
* Sijil hendaklah berkuatkuasa sekurang-kurangnya 5 tahun dan semua sumbangan telah dibayar
Manfaat tambahan (pilihan) pelan ini:
1. Kad Perubatan
7. Elaun Wad
8. Perlunasan Sumbangan
9. Tambah-nilai Sumbangan (jika anda ingin menambah nilai tabung simpanan anda)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik video di atas. Perhatikan pejalan kaki yang tak bersalah tersebut terbabit dalam kemalangan, walaupun cuba untuk mengelak. Tanpa dijangka kemalangan menimpa dirinya. Bagaimanakah nasib dirinya? Sekiranya beliau lumpuh sepanjang hayat, bagaimana beliau hendak meneruskan kehidupan sekiranya sudah tidak mampu bekerja? Bagaimanakah pula sekiranya simpanannya tidak ada atau tidak mencukupi? Bagaimana pula nasib keluarganya sekiranya beliau mempunyai isteri dan beberapa orang anak yang bergantung hidup sepenuhnya dengan pendapatan beliau? Sekiranya kemalangan itu berlaku kepada anda, sanggupkah anda tinggalkan anak dan isteri dalam keadaan susah, meminta-minta dan dibebani hutang disebabkan sikap dan kelalaian anda menyediakan perlindungan secukupnya untuk diri dan keluarga anda? Saudaraku..Sudahkah anda membuat persediaan untuk perkara-perkara yang tidak dirancang ini? MALANG TIDAK BERBAU. SEDIAKANLAH PAYUNG SEBELUM HUJAN. DAPATKAN PERLINDUNGAN YANG MENCUKUPI. BERTINDAK SEKARANG SEBELUM TERLAMBAT!

INGIN MEMOHON QUOTATION? SILA ISI BORANG ETIQA ONLINE DI BAWAH

Pelan Pilihan: Kad Perubatan(pembiayaan 100% bil perubatan)
Simpanan Harmoni (pelan simpanan berserta perlindungan)
Dana Pendidikan Intelek (dana pendidikan anak)
Mabrur (simpanan haji dan umrah)
Pelan Pelaburan Karisma
Anggaran Simpanan Sebulan: RM500
RM300
RM250
RM200
RM150
RM100
Lain-lain(nyatakan di bhgn maklumat lain)
Adakah anda ingin memiliki kad perubatan? Ya
Tidak
Name/Nama(seperti dlm IC)
No IC:
Contact Number/No.telefon:
Alamat:
Jantina Lelaki
Perempuan
Occupation/Pekerjaan:
Anggaran Pendapatan Sebulan:
Merokok atau tidak? Ya
Tidak
Email Address:
Pernah menghidap sebarang penyakit kritikal? (Jika Ya nyatakan penyakit anda di maklumat lain) Ya
Tidak
Adakah anda berminat menjadi Wakil/Penasihat Kewangan Takaful Keluarga? Ya
Tidak
Maklumat lain?(Sila Nyatakan)

This online form was provided by Freedback.

Follow by Email